slide show

skönhets tips

Tvätta inte ditt hår varje dag. Det är inte bra att tvätta sitt hår för ofta då shampoo sliter på håret. Jag säger inte att man inte ska tvätta håret, men man behöver inte shampoonera det om man duschar varje dag.
Drick mycket vatten. Det gör så att du fuktar huden mer, och om det är varmt ute är det jätteviktigt att dricka mycket vatten istället för kanske Cola eller Fanta osv. Som under sommarlovet då man kanske unnar sig lite Cola, men då är det bättre att ta lite vatten eller saft.
Sov mycket! Är du utvilad blir du gladare och mycket trevligare. Samt att du har mycket mer ork. En i min ålder ska sova runt 8-9 timmar per natt. 
Ta hand om dina läppar och händer. Har du torra läppar? Då ska du smörja in dem snarast. Om du har torra händer ska du smörja in dem, för dem kommer börja spricka och blöda om du inte gör det!
Rör mycket på dig. Det är bra att röra mycket på sig, dels det är skönt. Men det är också väldigt bra för kroppen :)
Om du inte vill köpa hårinpakning så kan du göra en egen som den här t.ex:

Det här behöver du:

1 avokado

2 msk olivolja

1 ägg

Så här gör du: Mixa avokadon, olivoljan, äggulan eller vispa ihop det till en slät kräm. Massera in det i håret och sätt plast över. Låt verka i 30 minuter och skölj sedan ur.

eller:

Snabba glans-inpackningen du behöver:

en halv deciliter olivolja

en äggula

Blanda ihop ingredienser och massera in i håret. Gör en liten handduksturban och låt det sitta i ett bra tag. Ju längre inpackningen får sitta i desto bättre! Räkna med minst en halvtimme. Sen sköljer du ur det och tvättar håret som vanligt. Inpackningen ger glans och piggar upp ditt hår.

Vill du göra en egen handkräm:

För händerna!

snygga och mjuka händer fixar du lätt! Den här oljan gör underverk för fnasiga fingrar.

Härlig handkräm

du behöver:

1 dl äppelcidervinäger

1 dl olivolja

Smörj in händerna och du känner direkt att de blir mjukare och smidigare. Om du vill ha en extra effekt kan du stoppa i dina händer i plastpåsar och sätt på ett gummiband runt. Låt verka i 10 minuter och sen tvätta av dig med en mjuktvål, smörj sen in dig med lotion. Du kan spara krämen i kylen jätte länge, men kom ihåg att skaka den innan du använder den om den har stått ett tag.


Kommentarer
Postat av: Emelie

ska vi byta bloglovin??:)

2012-03-28 @ 10:10:31
URL: http://duvetmemme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0